Black Friday Deals

Kampanjer och erbjudanden under Black Friday 2022

Black Friday – Årets shoppingdag

Black Friday kommer ursprungligen från USA och infaller dagen efter thanksgiving, vilket är den 25 november i år. Även om fenomenet funnits länge i USA så var det först på 2010-talet som Black Friday kom till Sverige och det tog några år innan dagen etablerade sig ordentligt.

Men under de senaste åren har Black Friday seglat upp och blivit den viktigaste dagen på året för många ehandlare. För dig som konsument innebär det att butikerna slåss om din uppmärksamhet genom att erbjuda generösa kampanjer och erbjudanden för att få dig att handla i just deras butik.

Vissa butiker kan ge upp till 70-80% rabatt mot ordinarie priser. Något som ledde till att vissa butikers hemsidor kraschade under Black Friday förra året, för att belastning blev för stor från alla besökare.

Eftersom det är så många butiker som har kampanjer under en begränsad tid så kan det vara svårt att hålla koll på vem som har det bästa erbjudandet.

Därför har vi på Rabattpalatset listat alla kampanjer på den här sidan så du snabbt och enkelt ska kunna hitta det bästa erbjudandet under Black Friday.

 

Shoppa elektronik och kläder på Black Friday

Även om de flesta butikerna har något form av erbjudande under Black Friday så är det oftast inom elektronik och kläder man kan göra de bästa fynden. Tidigare år har butiker som Elgiganten, CDON.com och H&M haft stora kampanjer med reapriser under Black Friday.

En av anledningarna att det är just dessa typer av butiker är att de säljer ut sortimentet för att kunna ta in nya produkter nästkommande år. Det gör att det oftast är dom bästa kampanjerna på produkter som har något år på nacken. Men kan man tänka sig att köpa en tv eller mobiltelefon som funnits på marknaden ett tag kan man göra riktigt bra klipp under Black Friday.

 

Black Week och Cyber Monday

Även om det är på Black Friday som majoriteten av alla butiker kör sina kampanjer så är det allt fler som börjat att ha rean under hela veckan.

Detta har fått namnet Black Week, det gör att det förhoppningsvis inte blir sånt högt tryck under fredagen att butikernas hemsidor går ner, något som skett tidigare år och resulterat i besvikna besökare som inte kunnat ta del av Black Friday-erbjudanden.

Cyber Monday infaller måndagen efter Black Friday vilket är den 30 november i år. Även om dagen inte är lika stor i Sverige som i USA så finns det en del butiker som har unika kampanjer under måndagen också.